Wybierz i zmień swój obszar
Jedno konto może zawierać przestrzeń roboczą firmy, prywatne konto i każdą firmę, która Cię połączyła. Wybór obszaru to sposób na przemieszczanie się między nimi.
IDup nie daje jednego logowania na każdą relację. Masz jedno konto, a w nim listę obszarów.
To decyzja dotycząca bezpieczeństwa, jak i wygody. Jedno konto, które jest odpowiednio chronione, jest łatwiejsze do zabezpieczenia niż pięć, które są chronione w przybliżeniu.
Krok po kroku
- Zaloguj się. Otwiera się wybór obszaru z linią Jedno logowanie, kilka obszarów.
- Przeczytaj listę. Twój własny obszar nazywa się Moje konto i jest opisany jako Twój prywatny dostęp do IDup (Basic).
- Każda firma, która Cię połączyła, jest wymieniona z nazwy, z jako pracownik lub jako kontakt poniżej. Zawsze wiesz, w jakiej roli wchodzisz.
- Wybierz Otwórz na obszarze, który chcesz.
- Aby później zmienić obszar, wróć do selektora. Nie trzeba się wylogowywać i logować ponownie.
W aplikacji
- Otwórz aplikację. Po zalogowaniu pokazuje tę samą listę obszarów.
- Dotknij obszaru, który chcesz.
- Użyj przełącznika obszaru w aplikacji, aby w każdej chwili wrócić do listy.
Co każda strona może zobaczyć
- Firma widzi tylko relację, jaką ma z Tobą. Nie może zobaczyć Twojego prywatnego obszaru ani innych firm, z którymi jesteś połączony.
- W obszarze firmy widoczne są tylko te elementy, na które pozwala rola.
- Jeśli połączenie się kończy, ta firma znika z Twojej listy. Twoje konto i wszystkie inne połączenia pozostają nietknięte.
Aby skonfigurować połączenie po stronie firmy, zobacz Zaproś klienta lub pracownika.
Nic nie jest śledzone — przyciski tylko otwierają wiadomość, aby można było powiedzieć nam, czego brakowało.

