Välj och byt ditt område
Ett konto kan innehålla en företagsarbetsyta, ditt privata konto och varje företag som har kopplat dig. Områdesväljaren är hur du rör dig mellan dem.
IDup ger dig inte en inloggning per relation. Du har ett konto, och inuti det en lista över områden.
Det är lika mycket ett säkerhetsbeslut som en bekvämlighet. Ett konto som är ordentligt skyddat är lättare att skydda än fem som är skyddade på ett ungefär.
Steg för steg
- Logga in. Områdesväljaren öppnas med raden Ett inlogg, flera områden.
- Läs listan. Ditt eget område kallas Mitt konto och beskrivs som Din privata IDup-åtkomst (Basic).
- Varje företag som har kopplat dig listas med namn, med som en anställd eller som en kontakt nedanför. Du vet alltid i vilken roll du går in.
- Välj Öppen på det område du vill.
- För att ändra område senare, återgå till väljaren. Du loggar inte ut och in igen.
I appen
- Öppna appen. Efter inloggning visas samma lista över områden.
- Tryck på området du vill ha.
- Använd områdesväxlaren i appen för att när som helst återgå till listan.
Vad varje sida kan se
- Ett företag ser endast den relation det har med dig. Det kan inte se ditt privata område eller de andra företag du är kopplad till.
- Inom ett företagsområde ser du endast det som din roll där tillåter.
- Om en anslutning avslutas, försvinner det företaget från din lista. Ditt konto och alla andra anslutningar förblir orörda.
För att ställa in anslutningen från företagets sida, se Bjud in en kund eller en anställd.
Inget spåras — knapparna öppnar bara ett meddelande så att du kan berätta vad som saknades.

