Poinformuj klienta, gdy projekt się przenosi
Zmień status projektu, a klient otrzyma go na telefonie — ze starym i nowym statusem.
Najczęstsze pytanie klienta to „jak idzie?”, a najczęstszą przyczyną jest to, że odpowiedź istnieje tylko w Twojej przestrzeni roboczej.
Gdy status projektu się zmienia, klienci, którzy powinni o tym wiedzieć, otrzymują powiadomienie push: Projekt zaktualizowany, oraz poniżej projektu i przeprowadzki, w formie Ponowne uruchomienie strony internetowej: W trakcie → Zakończone.
Krok po kroku
- Otwórz projekt pod Projekty i zadania → Projekty.
- Zdecyduj, kto może być poinformowany: ustawienie powiadomień klienta projektu decyduje między nikim, każdym aktywnym kontaktem klienta, który ma włączone e-maile projektowe, a wybranymi osobami.
- Zmień status, jak zwykle.
- Połączone kontakty wśród tych odbiorców otrzymują powiadomienie od razu, w swoim języku, z przetłumaczonymi nazwami statusów.
- Dotknięcie otwiera obszar tej firmy i projekt w jej wnętrzu.
Kto dostaje, a kto nie
- Podąża za istniejącą regułą powiadomień projektu — tą samą, która decyduje, kto otrzyma e-mail projektu. Nie ma drugiego ustawienia do synchronizacji.
- Push wymaga również połączenia z IDup, ponieważ bez niego nie ma urządzenia, na które można wysłać.
- Projekt, który nie jest widoczny dla klienta, nie powiadamia nikogo.
- Pracownicy nie są powiadamiani w ten sposób: ich powiadomienia o projektach i zadaniach działają normalnie przez powiadomienia w przestrzeni roboczej.
Wyłączanie
Jest to własna kategoria push — Aktualizacje projektu — aby klient mógł to wyłączyć bez utraty czegokolwiek innego. Zobacz Włącz lub wyłącz powiadomienia push.
Ten sam status dwa razy
Przeniesienie projektu z powrotem do statusu, który już miał, powiadamia ponownie, ponieważ jest to nowa zmiana. Zmiana jest zgłaszana dokładnie raz, nawet gdy kilka części przestrzeni roboczej reaguje na nią w tym samym momencie.
Nic nie jest śledzone — przyciski tylko otwierają wiadomość, aby można było powiedzieć nam, czego brakowało.
Powiązane artykuły
- Projekty i to, co widzi Twój klient Projekty, zadania i czas
- Włącz lub wyłącz powiadomienia push, według kategorii Połącz swój zespół i klientów
- Informuj klienta o jego zamówieniu Połącz swój zespół i klientów
- Czym są połączenia IDup Połącz swój zespół i klientów
- Zaproś klienta lub pracownika Połącz swój zespół i klientów
- Twoje darmowe konto prywatne Połącz swój zespół i klientów

